چرا ذخایر نفت آمریكا زیرزمین پنهان شده است؟

چرا ذخایر نفت آمریكا زیرزمین پنهان شده است؟ ام آی جی تی: درپی حملاتی كه به تاسیسات نفتی عربستان سعودی انجام گرفت، مقامات آمریكایی درباره برداشت از ذخایر اضطراری نفت كه در آمریكا نگهداری می شوند، صحبت كردند.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، به دنبال این حملات كه شنبه گذشته روی داد و موجب جهش شدید قیمتهای نفت شد، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریكا در توییتی نوشت كه آمریكا می تواند از ذخایر نفت خود برای تامین نفت بازارها استفاده نماید.

نفتی كه وی اشاره داشت به بیشتر از ۶۴۰ میلیون بشكه بالغ می شود كه در مغاره های نمكی زیرزمین در ایالتهای تگزاس و لوییزیانا قرار دارند. ایده نگهداری این ذخایر استراتژیك به دهه ۱۹۷۰ بازمی گردد.

همه اعضای آژانس بین المللی انرژی باید معادل ۹۰ روز واردات نفت داشته باشند اما ذخایر آمریكا، بزرگترین ذخایر اضطراری است كه در جهان وجود دارد.

چرا این ذخایر ایجاد شد؟

سیاستمداران آمریكایی در اوایل دهه ۱۹۷۰ بعد از تحریم نفتی از طرف كشورهای خاورمیانه كه به جهش شدید قیمتها منجر گردید، به فكر ایجاد ذخایر نفت افتادند.

اعضای اوپك شامل ایران، عراق، كویت، قطر و عربستان سعودی به دنبال جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۳ و حمایت آمریكا از رژیم صهیونیستی، از صادرات نفت به آمریكا خودداری كردند.

این جنگ در اكتبر تنها سه هفته طول كشید اما تحریم نفتی كه كشورهای دیگری را نیز هدف گرفت تا مارس سال ۱۹۷۴ ادامه یافت و موجب شد قیمتها چهار برابر شده و از حدود سه دلار در هر بشكه در سراسر جهان به حدود ۱۲ دلار افزایش پیدا كند.

تصاویر خودروهایی كه در پمپ بنزینها صف كشیدند به بعضی از تصاویر منعكس كننده بحران تبدیل شد.

كنگره آمریكا در سال ۱۹۷۵ قانون حفظ و سیاست انرژی را تصویب كرد و ذخایر نفت استراتژیك را در صورت وقوع یك مشكل عرضه دیگر ایجاد كرد.

در حال حاضر چهار پایگاه محل نگهداری ذخایر نفت نزدیك فریپورت و وینی در تگزاس و خارج از لیك چارلز و باتون روژ در لوییزیانا وجود دارند.

هر پایگاه چند مغاره نمكی دست ساز حداكثر به طول یك كیلومتر زیر زمین دارد كه نفت در آنجا نگهداری می شود. این شیوه ارزان تر از نگهداری نفت در مخازن روی زمین و همین طور ایمن تر است و تركیب شیمیایی نمك و فشار ژئولوژیكی مانع از خروج نفت می شود.

بزرگترین پایگاه در برایان موند نزدیك فریپورت ظرفیت نگهداری ۲۵۴ میلیون بشكه نفت را دارد. طبق اطلاعات وب سایت این ذخایر، این پایگاه تا ۱۳ سپتامبر ۶۴۴.۸ میلیون بشكه ذخایر نفت داشت.

اداره اطلاعات انرژی آمریكا اعلام نموده كه آمریكایی ها در سال ۲۰۱۸ بطور متوسط روزانه ۲۰.۵ میلیون بشكه نفت استفاده كردند كه نشان داده است این میزان ذخایر برای تامین نیاز حدود ۳۱ روز این كشور كافی است.

تحت قانونی كه در سال ۱۹۷۵ به امضای جرالد فورد رسید، تنها رئیس جمهور می تواند اجازه برداشت از این ذخایر در صورت وقوع اختلال شدید عرضه را صادر كند.

محدودیتهای فیزیكی به معنای آن است كه تنها میزان اندكی نفت می تواند هر روز از این منابع بیرون رود. در نتیجه حتی اگر اجازه رئیس جمهور برای برداشت از این ذخایر وجود داشته باشد، دو هفته طول می كشد تا این نفت به بازارها وارد شود. به علاوه این نفت پالایش نشده و قبل از این كه برای خودرو ها، كشتی ها و هواپیماها مورد استفاده قرار گیرد، باید پالایش شود.

ریك پری، وزیر انرژی آمریكا به شبكه سی ان بی سی گفته است هنوز زود است درباره برداشت از این ذخایر صحبت شود.

آخرین باری كه این ذخایر مورد استفاده قرار گرفتند، به دنبال اختلالات به وجود آمده بر اثر بهار عربی بود كه موجب شد اعضای آژانس بین المللی انرژی مجموعا ۶۰ میلیون بشكه نفت از ذخایرشان برداشت كنند تا اختلالات عرضه نفت را كمتر كنند.

با این حال آمریكا در چند نوبت میزان زیادی از این ذخایر را به فروش رسانده است. جورج دبیلو بوش، رئیس جمهور وقت آمریكا در زمان جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ با برداشت از این ذخایر موافقت نمود و جورج دبیلو بوش پسر نیز بعد از طوفان كاترینا اجازه فروش ۱۱ میلیون بشكه نفت را صادر كرد.

اما فایده نگهداری چنین ذخایر عظیمی در شرایطی كه تولید انرژی آمریكا رونق پیدا كرده، زیر سوال رفته است. برخی در واشنگتن سفارش كرده اند دولت بطور كلی از شر این ذخایر خلاص شود.

بر اساس گزارش هلنیك شیپینگ نیوز، دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷ فروش نیمی از این ذخایر برای كمك به كاهش كسری بودجه فدرال را بیان نمود. در زمان ریاست جمهوری بیل كلینتون، ۲۸ میلیون بشكه نفت در سال ۱۹۹۷ برای كاهش كسری به فروش رسید.





منبع:

1398/06/31
14:57:06
5.0 / 5
4582
تگهای خبر: انرژی , اوپك , بنزین , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز