اوپک نگران خروج آنگولا نیست

اوپک نگران خروج آنگولا نیست به گزارش ام آی جی تی، دبیرکل اوپک با اشاره به این که اولین باری نیست که عضوی به سبب ملاحظات خود از این سازمان کناره گیری می کند، اظهار داشت: نگران خروج آنگولا از اوپک نیستیم.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از رویترز، هیثم الغیص، دبیرکل اوپک اظهار داشت: سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) همیشه شاهد کناره گیری کشورهای عضو و پیوستن اعضای تازه بوده است و شماری از اعضا هم بوده اند که در مقطعی از این سازمان خارج شده اند و باردیگر به این سازمان پیوسته اند بدین سبب بنده زیاد نگران این مساله نیستم.
وی با اعلان اینکه این اولین بار نیست که کشوری به سبب ملاحظات خود از این سازمان کناره گیری می کند، اضافه کرد: با اینحال در صورت تمایل آنگولا برای الحاق باردیگر به اوپک استقبال می نماییم.
آنگولا ۲۱ دسامبر ۲۰۲۳ (۳۰ آذرماه ۱۴۰۲) اعلام نمود که از یکم ژانویه سال ۲۰۲۴ میلادی (۱۱ دی ماه ۱۴۰۲) دیگر عضو اوپک نخواهد بود، بطوریکه این تصمیم در آن زمان موجب افت قیمت های جهانی نفت خام شد و بگفته برخی مفسرین، پرسش هایی را درباره ی وحدت اوپک و ائتلاف تولیدکنندگان اوپک و غیر اوپک موسوم به اوپک پلاس به میان آورد.
دبیرکل اوپک با اعلان اینکه ماهیت برنامه کاهش عرضه اوپک پلاس که بصورت داوطلبانه اجرا می شود، بازتابی از انعطاف پذیری این ائتلاف است، اظهار داشت: حالا احتمال دارد مناسب ترین راه باشد.
الغیص اشاره کرد: کاهش عرضه داوطلبانه، تصمیمی مستقل از طرف یک کشور برای تعدیل تولید است و این نشان دهنده انعطاف ذاتی در رویکرد ماست و ما چندین ابزار و راه برای توجه به ثبات بازارهای جهانی نفت خام داریم.
وی اظهار داشت: تصمیم عربستان سعودی برای به تعویق انداختن برنامه های توسعه ظرفیت تولید نفت نباید به عنوان ارزیابی برای کاهش تقاضای نفت تعبیر شود.
دبیرکل اوپک اضافه کرد: نخست می خواهم بسیار واضح بگویم که نمی توانم درباره ی تصمیم عربستان اظهار نظر کنم اما این تصمیم به هیچ وجه نمی تواند به عنوان دیدگاهی در خصوص کاهش تقاضا تعبیر شود.
دولت عربستان سعودی ۳۰ ژانویه امسال (۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۲) به شرکت نفت دولتی آرامکو فرمان داد هدف خودرا برای حداکثر ظرفیت تولید پایدار به روزانه ۱۲ میلیون بشکه برساند که این این رقم یک میلیون بشکه در روز کمتر از هدف اعلام شده در سال ۲۰۲۰ میلادی است و زمان تحقق این برنامه سال ۲۰۲۷ میلادی تعیین شده است.
عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت در جهان و بزرگ ترین تولیدکننده اوپک است، اوپک در چشم انداز سالانه خود که در ماه اکتبر انتشار یافت، پیش بینی برای تقاضای جهانی نفت در بین مدت و بلندمدت را افزایش داد.
در گزارش ۲۰۲۳ چشم انداز جهانی نفت اوپک آمده است که انتظار می رود تقاضای جهانی نفت تا سال ۲۰۴۵ میلادی به ۱۱۶ میلیون بشکه در روز برسد که حدود ۶ میلیون بشکه در روز بیش از گزارش پارینه است و این رشد از طرف چین، هند، دیگر کشورهای آسیایی، کشورهای و خاورمیانه خواهد بود.
دبیرکل اوپک با تکیه بر استواری این سازمان بر آمارهای انتشار یافته در چشم انداز جهانی نفت اوپک اظهار داشت: قاطعانه معتقدیم که تقاضا برای نفت مطلوب خواهد بود.
اوپک مقرر است گزارش ۲۰۲۴ چشم انداز خودرا اواخر امسال منتشر کند و الغیص در این خصوص اظهار داشت: در صورت تغییر اعداد باید تا سپتامبر یا اکتبر که موعد آنست، صبر نماییم و شرایط را مشاهده نماییم.
دبیرکل اوپک تاکید کرد که ما معتقدیم حالا اعداد پابرجا است و ارقام بسیار محکمی هستند.
الغیص اشاره کرد: اگر موردی باشد، تغییر روایت هایی که حالا شاهدش هستیم، خیلی از کشورهای جهان عقب نشینی خواهند داشت و از سرعت خود می کاهند و در اهداف خود برای به صفر رساندن انتشار کربن بازبینی می کنند و این شرایط تقاضای بلندمدت بیشتری برای نفت به وجود می آورد.


منبع:

1402/12/02
08:24:41
0.0 / 5
285
تگهای خبر: اوپك , تولید , تولید نفت , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز