اختلالات کشتیرانی به نفع نفت شد

اختلالات کشتیرانی به نفع نفت شد ام آی جی تی: آژانس بین المللی انرژی (IEA) با بیان اینکه اختلالات حمل و نقل، موجب تقویت بازار نفت در کوتاه مدت می شود، برآوردش از رشد تقاضا برای نفت را اندکی بالا برد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش ماهانه خود، با اشاره به افزایش نیاز به سوخت کشتی هایی که مسیر خودرا از دریای سرخ تغییر می دهند و چشم انداز اقتصادی روشن تر آمریکا، پیش بینی نمود تقاضای جهانی برای نفت، بیش از اندازه انتظار رشد می کند.

این آژانس مستقر در پاریس، باتوجه به اینکه عملیات دریایی یمن در دریای سرخ، عرضه را به تاخیر می اندازد، در پیش بینی قبلی خود تجدید نظر کرد و برآوردش از تقاضای جهانی برای نفت را ۱۱۰ هزار بشکه در روز بالا برد. آژانس بین المللی انرژی حالا انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری، ۱.۳ میلیون بشکه در روز رشد کند.

آژانس بین المللی انرژی با اشاره به سوخت مورد نیاز کشتی ها اظهار داشت: اختلال در مسیرهای تجاری بین المللی در پی تحولات دریای سرخ، مسافت کشتی ها را طولانی تر می کند و منجر به سرعت بیشتر کشتی ها و افزایش تقاضا برای سوخت بانکر می شود.

نیروهای مسلح یمن در همبستگی با مردم فلسطین در جنگ غزه، از اواسط نوامبر، کشتی های در رابطه با شرکت های اسرائیلی، آمریکایی و انگلیسی را هدف حمله قرار داده اند. تحولات مذکور، تجارت جهانی را در این راه که حدود ۱۵ درصد از ترافیک کشتیرانی جهان را تشکیل می دهد، مختل کرده است و شرکتها را مجبور به حرکت از سمت جنوب آفریقا کرده و سبب شده سفرهای طولانی تر و گران تری داشته باشند.

طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، این اختلالات به مفهوم آنست که در آخر ماه میلادی گذشته، نزدیک به ۱.۹ میلیارد بشکه نفت در دریا بوده که تقریباً بالاترین میزان از زمان پاندمی کرونا است.

مسیرهای طولانی تر، تقاضا برای سوخت را افزایش داد و بارگیری کشتی ها با سوخت در سنگاپور، به بالاترین حد خود رسید. اما این آژانس هشدار داد با فرونشستن تلاطم بعد از پاندمی کرونا و چشم انداز اقتصادی ابری، بر تقاضا تاثیر می گذارد، حتی اگر اختلالات حمل و نقل موجب تقویت تقاضا در کوتاه مدت شود.

رشد سالانه تقاضا، به سبب افزایش راندمان انرژی و استفاده از وسایل نقلیه برقی، به میزان شایان توجهی کمتر از سال ۲۰۲۳ خواهد بود که به ۲.۳ میلیون بشکه در روز رسید. پیش بینی می شود کل تقاضا در سال ۲۰۲۴، به ۱۰۳.۲ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۱۰۱.۸ میلیون بشکه در روز در سال قبل می رسد.

بر اساس گزارش شبکه الجزیره، آژانس بین المللی انرژی اعلام نمود اگر اوپک پلاس کاهش داوطلبانه خودرا تا انتهای سال ۲۰۲۴ حفظ کند، بازار بجای مازاد عرضه، با کسری خفیف روبرو می شود و اضافه کرد قیمت نفت در اوایل مارس که بازار تصمیم اخیر اوپک پلاس را مورد لحاظ قرار داد، در بازه محدودی ماند. این آژانس اشاره کرد رشد عرضه نفت از طرف کشورهای غیراوپک پلاس، همچنان بطور قابل توجهی فراتر از رشد تقاضا برای نفت خواهد بود.





منبع:

1402/12/26
13:19:06
0.0 / 5
174
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تجارت , سوخت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز