13 میلیون فرآورده نفتی در بندر خلیج فارس جابجا شد

13 میلیون فرآورده نفتی در بندر خلیج فارس جابجا شد ام آی جی تی: مدیركل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با تشریح كارنامه 6 ماهه بندر خلیج فارس، از رشد 60 درصدی سوخت رسانی به كشتی ها (بانكرینگ) و كاهش 50 درصدی واردات نفتی در این بندر اطلاع داد.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، اله مراد عفیفی پور با اشاره به اینكه بندر خلیج فارس زیرمجموعه ای از منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با رویكرد عمده عملیات نفتی به حساب می آید، اظهار نمود: از ابتدای سال 97 تا آغاز مهرماه جاری، بیشتر از 13 میلیون و 683 هزار و 353 تن انواع كالای نفتی و غیرنفتی در حیطه نظارتی بندر خلیج فارس تخلیه و بارگیری شد.
وی ادامه داد: 13میلیون و 129 هزار و 251 تن مربوط به فرآورده های نفتی و 554 هزار تن هم به مواد معدنی صادراتی اختصاص دارد.
عفیفی پور بیان كرد: در این بندر، عملیات جابجایی انواع فرآورده های نفتی از قبیل بنزین، نفت گاز، نفت كوره، قیر، نفت سفید، هیدروكربور، فورفورال و انواع روغن ها انجام می گردد.
این مقام مسئول تصریح كرد: در این دوره زمانی، 62 هزار و 197 تن فرآورده نفتی از بندر خلیج فارس به صورت ترانزیت و 7 میلیون و 980هزار و 828 تن هم كابوتاژ (حمل و نقل ساحلی) شده است.
مدیركل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با اشاره به اینكه دو شركت بخش خصوصی در زمینه بانكرینگ فعالیت دارند، اظهار داشت: حجم بانكرینگ در بندر خلیج فارس طی نیمه نخست سال جاری بالغ بر 358 هزار و 244 تن بوده كه در هم سنجی با مدت مشابه سال قبل 60 درصد افزایش داشته است.
وی عمده دلایل این افزایش عملیات را برطرف شدن محدودیت های شركت نفت در تحویل سوخت به شركت های بانكرینگ كننده و بازاریابی بیشتر این شركت ها دانست.
عفیفی پور خاطرنشان كرد: حجم واردات فرآورده های نفتی در شش ماه گذشته به رقم 672 هزار و 300 تن رسیده كه به علت افزایش توان تولید داخلی، شاهد كاهش 50 درصدی واردات این فرآورده ها در همسنجی با مدت مشابه سال قبل هستیم.
وی بیان كرد: از ابتدای سال جاری تاكنون، 856 فروند شناور در اسكله های تحت نظارت بندر خلیج فارس پهلو گرفت كه از این تعداد، 670 فروند مربوط به كشتی های حامل فرآورده نفتی و 186 فروند مربوط به شناورهای مواد معدنی بوده است.
مدیركل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با تشریح ظرفیت ها و توانمندی های بندر خلیج فارس اظهار داشت: این بندر دارای 9 پست اسكله نفتی و 2 پست اسكله خدماتی، با ظرفیت آبخور متوسط 7.5 متر و قابلیت پهلودهی به شناورهایی با تناژ حداكثر 10 هزار تن است.
وی افزود: علاوه بر این اسكله های شماره 1، 2 و 3 بندر شهید رجایی هم امكان پهلودهی شناورهای نفتی با ظرفیت بیشتر از 30 هزار تن، و اسكله 25 فولاد (با كاربری نفتی) با ظرفیت آبخور 12 متر از توان پهلودهی شناورهای با تناژ بالای 60 هزار تن برخوردار می باشد.
به قول عفیفی پور، هم اكنون 11 شركت بخش خصوصی با ظرفیت اسمی بیش 400 هزار مترمكعب در این بندر در حال فعالیت بوده و با عنایت به برنامه های توسعه ای در آینده ای نه چندان دور و با راه اندازی مخازن نفتی با ظرفیت نگهداری یك میلیون و 500هزار متر مكعب، تعداد شركت های فعال مستقر در این بندر به بیشتر از 20 شركت خواهد رسید كه زمینه فعالیت شركت های مختلفی در زمینه صادرات، واردات، ترانزیت و سوآپ فرآورده های نفتی را در بزرگترین بندر تجاری ایران فراهم می آورد.
وی راه اندازی كریدور خطوط لوله انتقال فراورده های نفتی، راه اندازی سه پست اسكله 100 هزارتنی، ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی- نفتی، مظروف سازی قیر، راه اندازی مخازن LPG و همینطور راه اندازی یك پالایشگاه كوچك را بعنوان برنامه های آتی بندر خلیج فارس برشمرد.




1397/07/27
18:54:53
5.0 / 5
4835
تگهای خبر: آب , ایستگاه , بنزین , پالایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز