جدیدترین وضعیت راه اندازی و بهره برداری از نیروگاه های كلاس F در ایران

جدیدترین وضعیت راه اندازی و بهره برداری از نیروگاه های كلاس F در ایران ام آی جی تی: مجری طرح های نیروگاهی سیكل تركیبی شركت تولید نیروی برق حرارتی، جدیدترین وضعیت راه اندازی و بهره برداری از نیروگاه های كلاس F در ایران را تشریح نمود.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، علیرضا نصراللهی، در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به اینكه بیشتر از یكسال است كه پروسه ورود توربین های كلاس F به صنعت برق حرارتی كشور شروع شده و در این مدت، موفقیت های خوبی در این زمینه حاصل شده است، اضافه كرد: بااینكه تحریم ها بی تأثیر نبوده اما با تدابیری كه در وزارت نیرو، شركت تولید نیروی برق حرارتی و پیمانكاران و مشاوران انجام شده، نگرانی برای ادامه مسیر ورود و داخلی سازی توربین های كلاس F در صنعت برق حرارتی كشور نداریم.
مجری طرح های نیروگاهی سیكل تركیبی شركت تولید نیروی برق حرارتی با تاكید بر اینكه بحث توربین های كلاس F یك پروژه بزرگ شمرده می شود، توضیح داد: برای اینكه پیشرفته ترین مجموعه سیكل تركیبی نیروگاهی جهان مقرر است وارد كشور شود، انتقال تكنولوژی و بهره برداری صورت بگیرد و این دستاورد بزرگی است.
نصراللهی افزود: در قرارداد ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه سیكل تركیبی كلاس F قرار بر انتقال تكنولوژی است و در این قرارداد باید ۱۱ توربین كلاس F گازی را در داخل كشور آغاز به ساخت نماییم كه دو واحد نخست آن بطور مستقیم از كارخانه زیمنس آمده و در نیروگاه بندرعباس نصب شده و كارهای مونتاژ توربین سوم كه مربوط به نیروگاه اندیمشك است در مجموعه كارخانه توگا، با درصد كمی از ساخت داخل انجام شد.
وی با اشاره به اینكه توربین چهارم مربوط به نیروگاه سیكل تركیبی سهند است، اظهار داشت: در این توربین، درصد بیشتری از ساخت داخل اتفاق می افتد؛ این توربین حالا در گمرك كشور است و منتظریم تا شرایط ترخیص آن فراهم شده و به كارخانه توگا منتقل شود.
مجری طرح های نیروگاهی سیكل تركیبی شركت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به اینكه توربین های ۵ و ۶ كلاس F نیز الان در ضمن پروسه حمل هستند، عنوان كرد: بدین جهت در اجرای فاز اول قرارداد توربین های كلاس F مشكلی نداریم.

پیش راه اندازی نیروگاه بندرعباس
نصراللهی با تاكید بر اینكه نیروگاه هنگام یا همان بندرعباس، حالا در مرحله پیش راه اندازی است، اظهار داشت: حالا عملیاتی روی برق داری ترانس نیروگاه در حال انجام و عملیات نصب رو به اتمام است، عملیات فلاشینگ روغن انجام شده و امیدواریم زودتر سوخت گازوئیل به كارگاه شارژ شود تا فلاشینگ سوخت گازوئیل را هم انجام دهیم.
وی افزود: در چند هفته آینده نخستین واحد گازی با توربین كلاس F به مدار بهره برداری وارد می شود؛ توربین دوم نیز در فونداسیون مربوطه استقرار پیدا كرده و تجهیزات آن نیز در محل كارگاه است و عملیات نصب آن نیز بلافاصله پس از توربین اول انجام می شود.

آخرین وضعیت نیروگاه اندیمشك
نصرالهی با اشاره به اینكه تدابیری برای تأمین ارز مورد نیاز پروژه اتخاذ شده است، اظهار داشت: درباب تأمین مالی پروژه نگرانی وجود ندارد. نیروگاه بعدی نیروگاه اندیمشك است كه عملیات ساختمانی آن بیشتر از دو ماه است كه به صورت جدی شروع شده، دیوار پیرامونی نیروگاه در حال تكمیل بوده و عملیات فونداسیون توربین و ساختمان كنترل مركزی در حال انجام می باشد.
مجری طرح های نیروگاهی سیكل تركیبی شركت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به بارش های سال قبل كه منجر به بروز سیلاب در لرستان شده بود، اظهار داشت: این بارش ها موجب شد جاده قدیم پلدختر به خرم آباد لطمه ببیند و ما ناچاریم محموله سنگین مان را از آن جاده عبور دهیم، پس توربین شماره ۳ ما مدتهاست كه در كارخانه توگا مانده و نمی توانیم آن را به محل پروژه ارسال كنیم؛ تدابیر دیگری توسط پیمانكار اندیشیده شده كه از مسیرهای دیگری برود، مسیرهایی است كه ریسك دارد و باید تمام جوانب آن اندیشیده شود. اگر شاهد بازگشایی جاده مذكور باشیم، بهتر است؛ اما در غیراین صورت، باید از مسیرهای دیگری توربین را به سایت برسانیم.
نصراللهی با اشاره به اینكه نیروگاه بعدی كلاس F كه راه اندازی خواهد شد نیروگاه سهند است، اظهار داشت: در این نیروگاه، سایت تحویل پیمانكار شده و عملیات ژئوتكنیك در حال آغاز است و به محض اینكه عملیات ژئوتكنیك انجام شده و از خاك آنجا خیالمان راحت شود، بحث طراحی فونداسیون پیش خواهد رفت.
وی در پاسخ به اینكه آیا تا اختتام پاییز امسال، شاهد ورود نخستین واحد كلاس F ایران به مدار بهره برداری هستیم، اظهار نمود: برنامه ما برای بهره برداری از این واحد، آبان ماه امسال بود؛ ولی بحث های تحویل گازوئیل مطرح است، چونكه سوخت گاز را باید از سه كیلومتری نیروگاه انشعاب می گرفتیم كه به سبب وجود معارض های متعدد، در حال كوشش برای رفع معارض و راه اندازی خط لوله هستیم و تا پیش از اینكه سوخت گاز بیاید، ناچارا باید از سوخت گازوئیل استفاده نمائیم و سوخت گازوئیل نیز حساسیت های خودش را دارد، از اینرو داریم تلاش می نماییم ظرفیت اول ۵ میلیون لیتری گازوئیل را تأمین نماییم تا كارهای فلاشینگ و استارت اولیه را انجام دهیم، در غیراین صورت مجبوریم تا دی ماه یا بهمن ماه منتظر بمانیم تا سوخت گاز به نیروگاه برسد و با سوخت گاز، واحد نخست گازی نیروگاه هنگام را به مدار بهره برداری وارد نماییم.




منبع:

1398/08/11
21:05:47
5.0 / 5
4821
تگهای خبر: آب , تحریم , توربین , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز