صادرات انرژی چگونه معادله جنگ ابرقدرت ها را تغییر داد؟

صادرات انرژی چگونه معادله جنگ ابرقدرت ها را تغییر داد؟ ام آی جی تی: وزیر خزانه داری آمریكا اعلام نمود انرژی نقش عمده ای در پیشرفت مذاكرات تجاری میان واشنگتن و پكن داشته است.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، نمایندگان آمریكا و چین هفته جاری توافق كردند از تهدید تعرفه ها ضد واردات یكدیگر دست بردارند. این دستاورد به دنبال توافق چین با خرید بیشتر كالاهای آمریكایی به منظور كاهش كسری تجاری آمریكا با چین حاصل شد.

برخی از اقتصاددانان به چالشهای صادرات فزاینده به چین كه مربوط به توانایی چین برای تسهیل واردات برای كشاورزان و تولیدكنندگان آمریكایی است، اشاره كردند اما با این حال تولید نفت و گاز طبیعی، بخشی از اقتصاد آمریكا است كه رونق عمده ای پیدا كرده است. در این بین، چین كه موتور اقتصاد جهانی است، به علت رشد بازار خودرو و تلاش دولت برای تولید برق با استفاده از سوختهای پاكتر، تقاضای بیشتری برای سوختهای فسیلی پیدا كرده است.

استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریكا به شبكه "سی ان بی سی" اظهار داشت: تصور می كنم در انرژی فرصت عظیمی برای آمریكا وجود دارد تا بزرگترین تامین كننده انرژی برای چین شود. آنها تقاضای فوق العاده بالایی برای نفت و گاز طبیعی مایع ما دارند.

وی در ادامه اضافه كرد: تصور می كنم می توانیم به راحتی حدود ۴۰ یا ۵۰ میلیارد دلار درآمد از صادرات انرژی داشته باشیم و اگر بیشتر تولید نماییم، آنها می توانند میزان بیشتری از ما خریداری كنند.

طبق گزارش رویترز، این هدف بلندپروازانه ای برای صادرات نفت و گاز آمریكا به چین است كه ارزش آن در سال ۲۰۱۷ به ۴.۳ میلیارد دلار بالغ شد.

چین از زمانی كه دولت اوباما با كنگره برای لغو ممنوعیت ۴۰ ساله صادرات نفت خام به توافق رسید، یكی از خریداران بزرگ نفت آمریكا شده است.

به گفته مت اسمیت - مدیر تحقیقات كالا در شركت "كلیپر دیتا" - با تحولاتی كه در صادرات نفت خام آمریكا روی می دهد و روند رو به رشد بارگیری نفت در نفتكشهای بسیار بزرگ، درصد كل صادرات حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد در هر ماهی خواه بود و عمده این صادرات به مقصد چین است.

بنا بر آمارهای مقدماتی دولتی، پیش بینی می گردد تولید نفت از میادین شیل آمریكا به بالای ۷ میلیون بشكه در روز رشد كند و مجموع تولید آمریكا را به حدود ۱۰.۷ میلیون بشكه در روز برساند. اداره اطلاعات انرژی آمریكا پیش بینی كرده تولید این كشور در سال آینده به ۱۱.۹ میلیون بشكه در روز صعود كرده و با پشت سر گذاشتن روسیه، به بزرگترین تولیدكننده نفت جهان تبدیل می گردد.

رونق تولید نفت در تگزاس غربی، محدودیتهایی را در ظرفیت انتقال این منطقه به وجود آورده و سبب شده قیمت نفت منطقه ای كاهش پیدا كند. در نتیجه این نفت اكنون بسیار ارزانتر از نفت برنت كه قیمت پایه بازار بین المللی است، معامله می گردد و برای خریداران خارجی جذابتر شده است.

به گفته اسمیت، زمانی كه برنت نزدیك ۸۰ دلار بوده و وست تگزاس اینترمدیت میدلند نزدیك ۲۰ دلار است، صادرات نفت آمریكا رونق بیشتری پیدا می كند و نفتكشهای غول پیكر به سمت آسیا و در واقع به مقصد چین روانه می شوند.

وزیر خزانه داری آمریكا اظهار نمود كه تجارت انرژی میان شركت ها انجام می گردد و این مسئله به نفع شركتهای آمریكایی و چینی است.

چین معمولا از اهرم خود بعنوان دومین مصرف كننده بزرگ نفت جهان بهره برده است تا بر قیمت نفت تاثیر بگذارد و از اختلاف قیمت میان گریدهای مختلف نفتی در سراسر جهان استفاده می نماید. با این حال، نوع سبك و شیرین نفتی كه از جانب شیل آمریكا عرضه می شود، برای خیلی از پالایشگاههای چینی ایده آل است.

شركت "چنیر انرژی" در فوریه به اولین شركت آمریكایی تبدیل شد كه قرارداد با چین امضا كرد و با شركت ملی نفت چین برای عرضه ۱.۲ میلیون تن در سال گاز طبیعی مایع از پایانه صادرات سابین پاس چنیر توافق كرد. طبق آمار شركت "آی اچ اس فیرپلی"، مجموع واردات گاز طبیعی مایع چین در سال ۲۰۱۶ به ۲۶.۱ میلیون تن بالغ شد.

با این حال نقش صادرات گاز طبیعی مایع آمریكا برای كاهش كسری تجاری این كشور با چین محدود خواهد بود. هم اكنون دو پایه صادراتی در آمریكا وجود دارد و مقرر است سه پایانه دیگر تا آخر سال ۲۰۱۹ به بهره برداری برسد و به ظرفیت پایانه های فعلی اضافه شود.




1397/03/01
19:09:49
5.0 / 5
4708
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز