جایگزین توتال تعیین شد، واكنش زنگنه به ادعای افزایش تولید اوپك

جایگزین توتال تعیین شد، واكنش زنگنه به ادعای افزایش تولید اوپك ام آی جی تی: وزیر نفت ضمن واكنش به ادعای افزایش یك میلیون بشكه ای نفت اعضای اوپك، از تعیین جایگزین توتال در صورت عدم دریافت معافیت این شركت از آمریكا خبرداد.



به گزارش ام آی جی تی به نقل از صدا و سیما، بیژن زنگنه با اشاره به اینكه مصوبه اجلاس اخیر اوپك در وبگاه این سازمان موجود و مستند است اظهار داشت: در قطعنامه اكتبر ۲۰۱۶ تصمیم گرفته شده بود تا اعضا تولید خویش را به میزان ۱.۲ میلیون بشكه در روز كاهش دهند و در اجلاس اخیر هم بر همین مبحث حفظ این سقف تاكید شد.
وی در پاسخ به این سوال كه برخی رسانه ها از افزایش یك میلیون بشكه ای نفت اعضای اوپك خبر می دهند اظهار داشت: واقعیت اینگونه نیست هم اكنون مصوبه گذشته اوپك در عمل بیشتر از سقف تعیین شده است و پایبندی اعضا بیش از صد درصد بوده و كشورها ۱۵۰ درصد به تعهدات خود پایبند بوده اند. ازاین رو در جلسه اخیر مصوب شد اعضا پایبندی خویش را به صد درصد برسانند.
زنگنه در توضیح این مسئله اظهار داشت: هم اكنون كشورهای اعضای اوپك حدود ۸۰۰ هزار بشكه نسبت به سهمیه بندی تعیین شده در اكتبر ۲۰۱۶، كمتر نفت تولید می كنند كه با مصوبه اخیر اوپك به اعضا اجازه داده شد، تولید خویش را به سطح تعیین شده برساند و این به معنای افزایش تولید نیست.
وزیر نفت با اشاره به اینكه هم اكنون كاهش تولید نفت به علت عدم توانایی اعضا در افزایش تولید است اظهار داشت: بعید می دانم حتی با مجوز صادر شده كشورهای عضو اوپك بتوانند تولید خویش را به سقف تعیین شده در قطع نامه اكتبر ۲۰۱۶ برسانند.
زنگنه با اشاره به اینكه در قطع نامه اوپك هیچ عدد و رقمی اعلام نشده است اظهار داشت: البته برخی از كشورها تمایل دارند علائم مثبت به بازار و آمریكا بدهند كه این حرف آن كشورهاست و ربطی به اوپك ندارد.
وزیر نفت افزود: آنچه برای ما ملاك عمل است قطعنامه ای است كه ۱۴ عضو اوپك آن را امضا كرده اند و اگر كسی بخواهد شبهاتی را با هدف دادن علامت مثبت به آمریكایی ها مطرح كند ما به آن پاسخ خواهیم داد.
زنگنه اضافه كرد: پیش بینی می گردد روسیه حدود ۲۰۰ هزار بشكه در روز تولید خویش را افزایش دهد اما اعضاء اوپك نخواهند توانست تولید خویش را تا سقف ۸۰۰ هزار بشكه ای كه مجوز دارند، بالا برند.
وی با اشاره به اینكه از میان كشورهای عضو اوپك تنها سه كشور عربستان، امارات و كویت تا حدودی قادرند تولید خویش را بالا برند اظهار داشت: برای این كشورها هم سقفی تعیین شده و آنها نمی توانند بیشتر از سقف خود تولید كنند.
وزیر نفت با تاكید براینكه هیچ كشوری نمی تواند سهمیه كشور دیگری را در تولید بگیرد اظهار داشت: هم اكنون ونزوئلا ۶۰۰ هزار بشكه كمتر از سقف خود تولید می كند و در آینده نزدیك هم قادر نخواهد بود تولید خویش را افزایش دهد؛ ازاین رو تولید نفت اوپك همچنان پایین تر از سقف تعیین شده خواهد ماند.
زنگنه در مورد قرارداد با توتال و دریافت ضمانت هایی برای ماندن این شركت در صورت برگشت تحریم ها هم اظهار داشت: ذات قرارداد آی پی سی همین است و در قرارداد قید شده اگر ادامه فعالیت شركت ها در ایران به هر دلیلی غیرممكن شود آن شركت می تواند از قرارداد خارج شود ولی ما پولی به او نمی دهیم.
زنگنه با اشاره به اینكه در این قرار داد ما یك جایگزین هم تعیین كرده ایم اظهار داشت: اگر توتال ظرف مدت ۴۰ روز باقی مانده از مهلت دو ماهه خود نتواند معافیت آمریكا را بگیرد شركت چینی جایگزین آن خواهد شد و اگر شركت چینی هم از اجرای قرارداد منصرف شود شركت سومی جایگزین خواهد شد.
زنگنه با اشاره به اینكه در قرارداد توتال مجلس، دولت و تمام قوا آن را تایید كرده بودند اظهار داشت: ما در قرارداد با توتال ضرر نكردیم و امضاء آن كاملا به نفع كشور بود و اگر اجازه داده بودند، ۵ قرارداد دیگر مثل توتال بسته بودیم حالا وضعمان این نبود.
وزیر نفت اضافه كرد: اگر گذاشته بودند صادراتمان به ۴ میلیون بشكه در روز برسد حالا آمریكایی ها نمی توانستند ما را تحریم كنند چون خروج ما از بازار بسیار برایشان هزینه بر بود همان گونه كه نتوانستند روسیه را تحریم كنند، چون میزان تولیدشان به حدی است كه بازار تحمل خروج روسیه را ندارد.
زنگنه در انتها در مورد تاثیرات خروج یك جانبه آمریكا از برجام بر صادرات نفت خام ایران هم اظهار داشت: تا كنون این مسئله بر صادارت نفت ما تاثیری نداشته ولی سبب شده تا بعضی از مشتری هایمان از معامله با ما كنار بكشند.

1397/04/04
13:12:38
5.0 / 5
5401
تگهای خبر: اوپك , تحریم , توتال , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز