گازرسانی در کشور به کجا رسید؟

گازرسانی در کشور به کجا رسید؟ ام آی جی تی: پوشش گازرسانی کل کشور به 95 درصد بالا رفته که درنتیجه توسعه میدان گازی پارس جنوبی و توسعه شبکه انتقال و توزیع گاز طبیعی بوده و در این عملیات، عمده کالاها و تجهیزات شبکه های توزیع گاز در داخل کشور تولید شده است.


به گزارش ام آی جی تی به نقل از ایسنا، در سال ۱۳۹۲، بمنظور تامین بهینه انرژی مورد نیاز شهرها و روستاها و روستاهای محروم از نعمت گاز، یک مشاور دانشگاهی برگزیده شد و گزینه های مختلفی شامل استفاده از برق در این مناطق و خانه ها، انرژی های نو، گاز مایع بصورت شبکه، CNG محلی و LNG محلی مورد بررسی قرار گرفت.
خروجی این مطالعه به ما این نتیجه را داد که از میان گزینه های مختلف تامین انرژی تا هزینه معادل ۲۰۰۰ دلار برای هر مشترک، گازرسانی از دیگر عرصه های صنعتی، اقتصادی تر است، از ین جهت، گازرسانی با خط لوله به شهرها و روستاها به عنوان گزینه بهینه یا برتر در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت، ضمن آن که همه این گزینه ها در سال ۱۳۹۲ و قبل از این که هیچ اقدامی دراین زمینه، انجام شده باشد، بررسی شده است.
ادامه گازرسانی و تامین پایدار گاز در بخش های خانگی و تجاری بدون قطعی و افت فشار در تمام مناطق کشور باوجود سرمای شدید هوا در زمستان ۱۴۰۰ و نیز انجام برنامه های اجرائی پایداری سوخت مورد نیاز نیروگاه های کشور در شرایطی که رکورد تاریخی مصرف که بیش از ۶۹۰ میلیون مترمکعب در روز گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در زمستان سال ۱۴۰۰ ثبت شده بود، ولی برخلاف سال 1399 از قطع گاز و برق خبری نبود پیش رفت.
در طول سال قبل پوشش گازرسانی شهری به حدود ۹۹ درصد و پوشش گازرسانی روستایی نیز به بالای ۸۸ درصد ارتقاء یافت همین طور تکمیل گازرسانی به شش شهر و ۱۱۲۳ روستا در ۳۱ استان از شروع استقرار دولت سیزدهم تا آخر سال ۱۴۰۰ بود بطوریکه مجموع تعداد روستاهای گازدار کشور در آخر سال ۱۴۰۰ به ۳۵ هزار ۵۷۵ روستا بالغ شده است.
با بهره برداری از ۴۸۵ کیلومتر خط انتقال گاز، راه اندازی حدود ۱۷.۵ هزار کیلومتر شبکه گاز شهری و روستایی، گازرسانی به بالای ۹۲۲ هزار واحد شهری و روستایی انجام و ۱۴۲۶ روستای جدید از نعمت گاز طبیعی در سال ۱۴۰۰ بهره مند شدند؛ رشد حدود ۹ درصدی گازرسانی به نیروگاه های کشور در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال پیش از آن، رشد بیش از ۳ درصد عرضه گاز طبیعی سبک به مجتمع های پتروشیمی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹، طرح گازرسانی به۲۷۸ هزار ۸۰ واحد صنعتی/تولیدی استفاده کننده از سوخت مایع، بهره برداری از ۱۱ طرح انتقال گاز با سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی و شروع عملیات اجرائی ۸ طرح انتقال گاز به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان هم از مهم ترین اقدامات انجام شده در این بخش است.
راه اندازی خط لوله گاز ۳۰ اینچی بندرعباس-لافت-گورزین در بخش جزیره قشم از زیر آب برای اولین بار در خاورمیانه با تاکید بر توان شرکت های دانش بنیان داخلی، افتتاح بخش نخست خط انتقال گاز محمدیه قم-پارچین بمنظور حفظ پایداری شبکه گاز شمال شرق کشور، تسریع در اجرای طرح های گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان و نقاط صنعتی و نیروگاهی آن به شکلی که گاز در بهار ۱۴۰۱ به شهر زابل در شمال استان رسید که این موارد نیز جزو اقدامات مهم در زمینه صنعت گاز است.
از طرف دیگر با افزایش ظرفیت بهره برداری و توسعه جایگاه های CNG کشور با محوریت بخش خصوصی به خصوص در شهرهای بزرگ، تعداد جایگاه های ارائه سوخت CNG به ۲۵۳۵ جایگاه تا انتهای فروردین ماه ۱۴۰۱ بالا رفته است. شروع عملیات اجرائی فاز دوم ذخیره سازی گاز شوریجه با شرکت مپنا و انعقاد تفاهم نامه همکاری برای توسعه گنبد نمکی نصرآباد کاشان بمنظور ذخیره سازی گاز طبیعی با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاءاز مواردی که می توان در این عرصه به آن اشاره نمود.
آن طور که سید جلال نورموسوی - مدیر گازرسانی شرکت ملّی گاز ایران اعلام نموده طی دو سال آینده گازرسانی در کشور به پایان می رسد، هم اکنون گازرسانی به مناطق شهری در مرحله پایانی قرار دارد اکنون کار گازرسانی به ۷۰۰۰ روستا در اقصی نقاط کشور در دست اقدام قرار دارد که انتظار می رود طی دو سال آینده به پایان برسند.
باید به این مساله توجه داشت که میزان مصرف طی سالهای اخیر رو به افزایش بوده بطوریکه میزان مصرف گاز در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال پیش از آن ۵ میلیارد مترمکعب افزایش داشت، در سالی که گذشت ۲۳۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در کشور مصرف شد. از مجموع این مقدار گاز مصرف شده، ۱۲۲ میلیارد مترمکعب سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده، ۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب سهم صنایع عمده و ۷۱ میلیارد مترمکعب گاز تخصیص یافته به نیروگاه ها بوده است.
مصرف گاز در سالی که گذشت خصوصاً در بخش نیروگاهی و خانگی رکوردهای تازه ای ثبت کرد، نیروگاه ها در سال ۱۳۹۹ به طور متوسط روزانه ۱۸۰ میلیون مترمکعب گاز دریافت نمودند که این مقدار در سال ۱۴۰۰، به ۱۹۴ میلیون مترمکعب در روز رسید و نشان دهنده افزایش هشت درصدی دریافت گاز آنهاست. میانگین مصرف روزانه گاز طبیعی در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده نیز در سال ۱۳۹۹، معادل ۳۳۳ میلیون مترمکعب و در سال ۱۴۰۰، معادل ۳۳۴ میلیون مترمکعب بود که تفاوت چندانی با گذشته نداشته است.
مصرف گاز طبیعی کل کشور در سال ۱۳۹۹، معادل ۲۳۳ میلیارد مترمکعب و در نیمه نخست سال ۱۴۰۰، معادل ۱۰۵ میلیارد و ۲ میلیون مترمکعب بوده و بدین سان ۱۳۳ میلیارد و ۴۹۸ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در پاییز و زمستان ۱۴۰۰ مصرف شده است.




منبع:

1401/04/03
10:55:36
0.0 / 5
603
تگهای خبر: CNG , آب , انرژی , پتروشیمی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
MIGT انرژی ، توربین، گاز ، ام آی جی تی

migtco.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ام آی جی تی محفوظ است

ام آی جی تی

وبسایت اقتصادی با تمرکز بر نفت و گاز